Küme eşitini bulmak

Soru Sor sayfası kullanılarak Kümeler konusu altında Küme eşitini bulmak ile ilgili sitemize gönderilen ve cevaplanan soruları içermektedir. Bu soru tipine ait soruları ve yaptığımız detaylı çözümleri aşağıda inceleyebilirsiniz. Yardımcı olması dileğiyle, iyi çalışmalar…


1.SORU


2.SORU



3.SORU


Diğer Soru Tipleri için Tıklayınız.

Soru Sormak için Tıklayınız.

Konu Anlatımı İçin Tıklayınız.

Çözümlü Test İçin Tıklayınız.


Abone olarak daha fazla sayıda soru sorabilirsiniz. Abone olmak için Tıklayın.

Not: Bu sayfadaki sorular, ziyaretçilerimiz tarafından gönderilmiştir. Telif hakkını ihlal eden durumlar için lütfen iletişim sayfasından bize bunları bildiriniz. Kısa süre içerisinde sitemizden bu sorular kaldırılacaktır.

Not: Bu sitede yayınlanan çözümler, tamamen bu site için hazırlanmıştır. İzinsiz olarak yayınlanıp, çoğaltılması yasaktır.

    A, B evrensel kümesinin iki alt kümesi ve A B 0 olmak üxere, A \B ‘ B \ A ‘ kümesi aşağıdakilerden hangisine eşittir? A) A B) B C) A B D) E) E        www.matematikkolay.net                 E E Çözüm: A \B ‘ B \ A ‘ A B’ ‘ B A’ ‘ A’ B A’ B A A’ B B’ E buluruz.                             28     X Y ifadesine X ve Y kümelerinin simetrik farkı denir ve X Y (X ) (Y ) biçiminde tanımlanır. Buna göre, K K L K L ifadesinin değeri kaçtır \ Y \ X \ L ?               K L işlemi yukarıdaki şekildeki taralı alandır. Bu şekli düşünerek, soruda istenen ifadeyi bulalım. \ K kümesinin taralı alandan farkı K L dir. L K K L K L L kümes                     inin, taralı alan ile kesişimi L \ K dır. Bu iki bulduğumuz işlemin birleşimi ise; K L L \ K K L L K’ L K L K’            L K K’ L kümesidir.      70 A ile B, E evrensel kümesinin iki alt kümesidir. (A’ B)’ B kümesinin sade hali aşağıdakilerden hangisidir? A) A B B) C) B D) A E) E     En dıştaki “değili” dağıtalım E Çözüm: (A’ B)’ B (A B’) B olur. Hepsi işareti ile birbirine bağlı olduğundan parantezi kaldırabiliriz. A B’ B Bir kümenin, tümleyeni ile birleşimi Evrensel kümeyi ve         rir.(B’ B E) A E olur. Evrensel küme ile tüm birleşimler, yine evrensel kümeyi verir. A E E buluruz.      83

 

 

 

Yorum yapın